Hoger Op Testelt

12/04/2014 U11 Herent – HOT

Vandaag de terugmatch van de wedstrijd die we in de slotminuut zuur verloren. Konden we dit vandaag rechtzetten na de sterke wedstrijd van vorige week? We begonnen in elk geval sterk aan de wedstrijd en Emma kon ons na één minuut al op voorsprong schieten. Daarna ging het nog een paar minuten op en af, maar Herent werd alsmaar sterker. Halfweg de eerste helft viel dan de verdiende gelijkmaker. Herent bleef drukken en in de laatste 10 minuten konden ze nog driemaal scoren (16’, 19’ en 25’).

Ook in de tweede helft woog de afwezigheid van enkele sterkhouders door en Herent kon uitlopen tot 9-1 (2’, 10’, 13’, 15’ en 18’). De laatste weken is het de ene week niets en de andere week alles. Als we dat nog een match doortrekken, dan krijgen we nog een spetterende wedstrijd tegen Bekkevoort!

 

 

5/04/2014 U11 HOT – Zichem

 

De heenmatch in Zichem hadden we nipt gewonnen en het was de vraag of we dat, ondanks 5 afwezigen, nog eens konden overdoen. Het weer was prachtig, hopelijk kon het onze spelers inspireren tot een goeie wedstrijd.

De start van onze ploeg was in elk geval geweldig en Seppe kon in de derde en vijfde minuut al twee keer scoren. Siemen wou niet achterblijven en hij scoorde ook tweemaal, waaronder één prachtige kopbal na een corner, in de achtste en negende minuut. Daarna werd de match iets evenwichtiger en het was wachten tot de 21e minuut tot Kyana de 5-0 kon scoren. Een prachtige eerste helft en dit zou niet meer mogen mislopen.

En ook in de tweede helft bleef de bal goed rondgaan en in de zesde minuut kon Tibo de 6-0 scoren. Twee minuten later kon Emma de stand nog verder opdrijven. In de 13e en 15eminuut kwam Kyana nog 2 keer tot scoren en dreef ze haar totaal voor deze match op tot 3. Het was Robin Hermans die in de 19e minuut de finale 10-0 kon scoren. Een ruime en deugddoende zege met mooi spel en heel veel inzet. Marijke liet de Kidibul aanrukken en Paul laat volgende vrijdag de pizzaboer langskomen. Hopelijk kunnen we de nipte nederlaag van de heenmatch volgende week in Herent rechtzetten. Aan motivatie mag het na deze match niet ontbreken!

 

 

29/03/2014 U11 OH Leuven – HOT

Vandaag moesten we al heel vroeg uit de veren om onze terugwedstrijd tegen OHL te spelen. De zon was ook al van de partij, zo kon de match in zomerse omstandigheden gespeeld worden.

OHL nam de wedstrijd meteen in handen en onze spelers moesten met man en macht verdedigen. Na 8 minuten viel het eerste doelpunt en in de 13e en 15e minuut kon de thuisploeg opnieuw scoren. Onze spelers gaven niet op en Siemen kon een corner in de 19e minuut in doel werken. Eén minuut later was het weer aan OHL en zo stond de 4-1 stand bij de rust op het bord.

De tweede helft bleef OHL drukken en bij enkele van onze spelers ging het kopje naar beneden. Zo liep de score heel snel op tot 11-1 (3’, 5’, 11’, 13’, 15’, 16’ en 17’). De nooit opgevende Robbe kon nog een eerredder scoren in de 21e minuut. In de laatste 2 minuten scoorde OHL nog 2 keer en zo eindigde de wedstrijd op 13-2. OHL was een stuk sterker dan onze spelers die een beetje onder de indruk waren van de voor deze leeftijd erg grote spelers. Het is goeie grond ginder in Leuven.

22/03/2014 U11 HOT – Wolfsdonk

De heenmatch in Wolfsdonk hadden we met zware cijfers verloren. Het was dus een beetje afwachten of we nu, na de zege in Langdorp, beter gingen doen.

De eerste helft was in elk geval uitstekend. De match ging goed op en neer en beide ploegen kregen kansen. HOT kreeg de beste kansen, maar de brilscore bleef op het bord staan.

Wolfsdonk had blijkbaar een donderpreek gekregen, want al na 10 seconden in de tweede helft kwamen ze tot scoren. Ze bleven de match in handen nemen en 5 minuten later was het al 0-2. In de elfde minuut bracht Emma terug spanning in de match toen ze de 1-2 kon scoren. In de laatste 5 minuten begon het serieus te gieten en stormen en Wolfsdonk wist in deze moeilijke omstandigheden te scoren. De scheidsrechter besloot dan om de match iets vroeger af te fluiten in deze helse omstandigheden. Op basis van de tweede helft een verdiende zege voor de bezoekers, maar de eerste helft van onze spelers was knap. Een enorme vooruitgang ten opzichte van de heenmatch!

 

 

15/03/2014    Langdorp – HOT

 

De heenmatch tegen Langdorp was in het water gevallen, dus wisten we vooraf niet goed wat we moesten verwachten. Voor de wedstrijd kwam de wedstrijd van vorige week nog even ter sprake in de hoop dat we de spelers zo konden motiveren.

De eerste helft was volledig voor HOT en we kregen meerdere kansen om te scoren. Alleen Siemen kon de doelvrouw van de thuisploeg, die goed speelde, verslagen in de zevende minuut van de eerste helft. Langdorp kreeg geen enkele kans in de eerste helft en 0-1 was eigenlijk een magere beloning.

In de tweede helft ging het spel in het begin meer op en neer. Beide ploegen kregen een paar kansen en Langdorp kan via een afgeweken corner de 1-1 scoren in de zevende minuut. Een mokerslag voor onze ploeg, maar ze bleven niet met de pakken zitten. Vlak na de gelijkmaker eindigde een prachtig schot van Seppe op de binnenkant van de paal en even later haalde de doelvrouw van Langdorp een gemaakte goal van Lowie nog van de lijn. In de veertiende minuut kon Lowie vanuit een scherpe hoek de verdiende 1-2 scoren. Zes minuten later zorgde opnieuw Siemen voor de verlossende 1-3. Papa Ronny kon zo zijn dagschotels een weekje in de koelkast laten. In het slot van de wedstrijd kwam de zege niet meer in gevaar. De lammetjes va n vorige week waren tijgers geworden! Iedereen (Robin B, Sanne, Lisa, Tibo, Sven, Robin H, Seppe, Emma, Lowie, Siemen en Milan) speelde een geweldige wedstrijd. Een enorme opsteker voor de hele ploeg (ook voor degenen die dit keer spijtig genoeg niet aanwezig waren). Laat Wolfsdonk nu maar komen volgende zaterdag.

 

 

U11 11/01/2014   Kortrijk-Dutsel – HOT

 

We moesten voor de laatste keer tegen Kortrijk-Dutsel spelen, want deze ploeg gaat volgend jaar samen met Nieuwrode. De match begon al om 9u30 en onze spelers waren goed wakker. Ze speelden een goeie eerste helft. Na 8 minuten kon Siemen na een mooie combinatie scoren. Daarna hielden we goed stand.

De tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen. Met héél veel inzet hielden onze jongens en meisjes stand. Na 16 minuten kon Kortrijk-Dutsel de verdiende 1-1 scoren. De match leek op een gelijkspel te eindigen, maar net als tegen Herent was de slotfase er teveel aan. Twee minuten voor tijd kon de enige speler in blauwe uitrusting, die in de tweede helft blijkbaar door iedereen uit het oog was verloren, de 2-1 scoren. Daarna was de veer begrijpelijk gebroken en zo kon de thuisploeg nog 2 keer scoren. Héél jammer dat we deze wedstrijd nog verliezen, want de inzet van de hele ploeg was “formidable” geweest. Volgende keer beter, jullie mogen allemaal fier zijn!!!

 

14/12/2013   Bekkevoort – HOT

Voor de laatste match van de heenronde moesten we naar Bekkevoort. Een ploeg waar we al elk jaar moesten tegen spelen vanaf U6. In de eerste helft deden onze jongens en meisjes het niet slecht, maar scoren konden we niet. Bekkevoort liep uit tot 3-0 na goals in de 7e, 11e en 24e minuut.

In de tweede helft gingen de kopjes naar beneden en dubbele cijfers leken in de maak. Bekkevoort kon de score vlot opdrijven tot 9-0 (2’, 3’, 9’, 11’, 12’, 16’). Gelukkig speelden ze daarna een versnelling lager en zo kregen we nog enkele goeie kansen om te scoren. Maar dat lukte vandaag niet zodat 9-0 de eindscore was. Geen goede match om de heenronde af te sluiten!

 

 

30/11/2013   Zichem – HOT

Vandaag moesten we tegen de buren uit Zichem spelen. Een ploeg waar we in het verleden niet moesten tegen spelen, dus wisten we niet goed waar we ons moesten aan verwachten.

Onze spelers namen de match al snel in handen, maar scoren konden we in het begin van de match niet. Na een kwartier krulde Emma de bal echter enig mooi in de bovenhoek. Vijf minuten later verdubbelde Seppe de score met een mooie knal in de hoek. Eén minuut voor het einde van de eerste helft ging een onrechtstreekse vrije trap van Zichem via een kleine deviatie in doel. Zo konden we met een 1-2 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft kreeg Zichem nog één heel goeie kans op de gelijkmaker, maar de bal ging gelukkig niet binnen. Voor de rest had onze ploeg de match in handen, maar we lieten na om de score uit te diepen. Het eindsignaal was dan ook een hele opluchting. De eerste overwinning van dit seizoen is een feit. Proficiat aan alle spelers, trainers en afgevaardigde!

FORMIDABLE FORMIDABLE , C'ÉTAIT FORMIDABLE, FORMIDABLE FORMIDABLE…

 

 Ons achttal begon vol goede moed aan de ontmoeting met de grote naam uit Leuven.  'Groot' mag je hier wel letterlijk nemen, want ze hadden twee boomlange jongens in hun selectie zitten.  Daar liet ons team zich echter niet door afschrikken, want in de 2de minuut zoefde een schot van Lowie maar net over het doel van de bezoekers. Een minuutje later snoepte Robbe de bal van een OHL-verdediger af, maar kon hij spijtig genoeg geen kracht meer op zijn schot zetten. En zoals zo dikwijls in het voetbal, viel de goal dan aan de andere kant. Robin ranselde een afstandsschot nog wel bijna uit zijn doel, maar de 0-1 stond op het bord.  De reactie van onze ploeg mocht er zijn, maar nu was de hoek net iets te scherp voor Robbe om tot scoren te komen. De bal wilde er weer niet in, en zo kwam OHL stilaan beter in de wedstrijd en konden zij met een afgeweken bal, een misverstand in onze verdediging, nog een 'lucky' afstandsschot en een 'flipperkastgoal' de score opdrijven tot 0-5.  De kopjes gingen echter niet naar beneden bij onze boys&girls, want Seppe vlamde daarna op de paal, en toen de bal even later eindelijk binnenging, werd deze afgekeurd, omdat de arbiter, Freddy De Bleeckere, de bal over de doellijn had gezien bij de voorzet.  Met zoveel pech konden de bezoekers ervan profiteren om de score voor de rust nog op te drijven tot 0-7.
De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Siemen zijn moment koos en zijn linkse tegen het leer zetteen de bal heerlijk tegen het net vloog.  Eindelijk was die verdiende goal een feit.  Daardoor schoot OHL echter ook terug wakker en dikten ze de score weer aan tot 1-10.  We gaven echter nog niet op, en toen Seppe een vrije trap aan de middencirkel afgeblokt zag worden, nam Robin H. de bal in 1 tijd op de slof, maar mikte hij net te hoog.  Een tweede goal was onze ploeg niet meer gegund, en bij het eindsignaal stonden de overdreven 1-14-cijfers op mijn papiertje, maar aan inzet was er deze keer geen gebrek.  Verdienstelijke prestatie tegen een eersteklasser.
Nieuwe kans zaterdag in de geladen derby bij Marie-José Zichem ;-)

Jeanke, journalist ad interim

 

 

  1. 16/11/2013   Wolsfsdonk – HOT

Weer een korte verplaatsing vandaag en dit keer naar de buren uit Wolfsdonk. Een vaste tegenstander tegen wie we al jaren moeten voetballen.

De eerste minuten van de wedstrijd gingen goed op en neer. In de achtste en negende minuut van de eerste helft kon Wolfsdonk echter 2 keer scoren. Dat gaf onze ploeg een tik en een sterk keepende Robin kon in de minuten daarna erger voorkomen. In de laatste 5 minuten kon ook hij niet meer voorkomen dat de thuisploeg de score opdreef tot 5-0. We hadden wel enkele kansen gekregen, maar scoren konden we voorlopig niet.

In de 3 minuut van de tweede helft liep Wolfsdonk verder uit. Na 7 minuten kon Lowie dan eindelijk voor onze ploeg scoren. Nadat we nog eens 2 doelpunten tegen kregen (10’ en 11’) kon Milan, met hulp van een plaatselijke verdediger, de 8-2 scoren. Onze jongens en meisjes konden zich niet optrekken aan deze goal en het was Wolfsdonk dat nog 2 keer tot scoren kwam (22’ en 24’). Zware cijfers die we hopelijk na onze volgende match, thuis tegen OHL, helemaal vergeten zijn.

 

 

  1. U11   2/11/Linden – HOT

Vandaag moesten we naar Linden en daar hadden we nog goede herinneringen aan (6-0 werd nog 10-10). Hopelijk konden we na deze match met een even goed gevoel naar huis.

De eerste 10 minuten kregen we meerdere kansen om te scoren, maar het was de thuisploeg die in de zesde minuut op voorsprong kwam. Daarna viel onze ploeg volledig stil en de 2-0 in de achttiende minuut was dan ook geen verrassing. Robin kon met enkele mooie reddingen deze stand op het scorebord houden.    

In het begin van de tweede helft scoorde Robbe al snel de aansluitingstreffer en even later kon Milan de gelijkmaker scoren. Spijtig genoeg kon Linden 1 minuut later al scoren en na 9 minuten in de tweede helft liepen ze verder uit. Daarna konden we geen vuist meer maken en Linden kwam nog twee keer (15’ en 21’) tot scoren. 6-2 was de logische eindstand. Hopelijk kunnen we in de volgende thuiswedstrijd meer laten zien.  Dit was één van de mindere matchen van dit seizoen!

 

 

30/10/2013   HOT-PAAL

Deze avond eens geen training maar een oefenwedstrijd tegen onze Limburgse vrienden uit Paal. Al snel was duidelijk dat we met twee evenwaardige ploegen te maken hadden. De wedstrijd ging goed op en neer en in de veertiende minuut konden de bezoekers de score openen. Zes minuten later kon het nummer 11 van de bezoekers, tevens hun sterkste speler, er 0-2 van maken. Gelukkig bleven onze spelers er ook in geloven en een sterk spelende Seppe kon op het einde van de eerste helft nog twee keer (22’ en 24’) scoren. Zo kregen we een logische stand bij de rust.

Ook in de tweede helft ging de match goed op en neer. Halfweg de tweede helft kwamen de bezoekers terug op voorsprong. Onze ploeg bleef nog lang aandringen, maar spijtig genoeg konden we niet meer scoren. Een gelijkspel was juister geweest in deze leuke wedstrijd!  

 

 

 

 

 

Rillaar – HOT      19/10/2013

 

We gingen hoopvol op bezoek bij de buren uit Rillaar, want vorig jaar speelden we 2 keer gelijk tegen deze ploeg. Maar al snel in de eerste helft werd duidelijk dat we deze wedstrijd gingen verliezen. De thuisploeg kon in de eerste 11 minuten (3’, 8’, 10’ en 11’) al vier keer scoren. Wij kregen wel enkele kleine kansen, maar waren duidelijk de mindere ploeg. Op het einde van de eerste helft liep de score voor het sterk spelende Rillaar op naar een 6-0 ruststand.

De tweede helft was gelukkig veel evenwichtiger. Eerst kon Rillaar nog 2 keer scoren in de derde en tiende minuut. De laatste 2 goals waren echter voor onze jongens en meisjes. In de dertiende minuut kon Tibo van ver scoren en enkele minuten voor het einde zorgde Lowie voor de finale 8-2.

 

 

HOT - Aarschot  12/10/2013

 

Vrijdag hadden de Rode Duivels het goede voorbeeld gegevens In Kroatië. Konden onze U11 dit ook tegen Aarschot?

We begonnen in elk geval niet goed aan de match, want al in de tweede minuut kwamen we achter. In de tiende minuut kon Robin ons met een mooie redding nog in de match houden, maar één minuut later was hij toch verslagen. Gelukkig kon Siemen één minuut later de 1-2 scoren. De bezoekers hadden het slotwoord in de eerste helft want op het kwartier scoorden ze de 1-3. Mits een snelle goal was alles nog mogelijk in de tweede helft.

Maar die goal kwam er niet en de goed combinerende bezoekers liepen steeds verder uit (1’, 7’, 13’, 14’, 21’ en 22’). De eindstand van 1-9 was dan ook logisch. Volgende week tegen Rillaar moeten we uit een ander vaatje tappen!

 

Uw volledig met de voeten op grond staande reporter

Markske

 

U11 Okselaar/Averbode – HOT  5/10/2013

 

Veertien dagen na de oefenwedstrijd moesten we dit keer voor de competitie naar Okselaar.

Dit keer werd het een sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter.

Na één minuut spelen kon de thuisploeg de score openen. Daarna kregen we een evenwichtige wedstrijd met halfweg de eerste helft een grote kans voor onze jongens en meisjes om gelijk te komen. Spijtig genoeg ging de kans over het doel. Zoals dikwijls in voetbal viel de goal vlak daarna aan de overzijde. Een opdoffer voor onze ploeg en Okselaar/Averbode kon rond de twintigste minuut nog 2 keer scoren. Gelukkig kon Seppe vlak voor rusten nog milderen tot 4-1. Weer een te zware score, want we speelden goed mee.

In de tweede helft kregen we rond de zevende minuut hetzelfde scenario. We schoten op de paal terwijl de thuisploeg de 5-1 kon scoren. Na een goeie redding van Robin kregen we nog 2 levensgrote kansen om de score te milderen, maar het wou niet lukken. Halfweg de tweede helft dreef de thuisploeg de score op naar 6-1. Op het einde van de wedstrijd konden we via de familie Lavrys (Siemen en Emma hadden beiden een voet in het doelpunt) de finale 6-2 scoren. Een aangename wedstrijd om naar te kijken met een verdiende winnaar. Maar het verschil had kleiner kunnen zijn! Er zit zeker vooruitgang in onze ploeg!

Uw vliegende reporter voor Radio Hallo

Markske

 

U11 BAAL-TESTELT 14/09/2013

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen moesten we al heel vroeg uit de veren. De weergoden hadden voor het eerst sinds lang een dagje verlof genomen.

De wedstrijd zelf was het eerste kwartier evenwichtig maar Baal kon 2 keer scoren. In 3 dolle minuten liep de score daarna snel op naar 5-0. Gelukkig kon Siemen in de 19e minuut ook voor onze ploeg de nul van het bord vegen. Hopelijk konden onze jongens en meisjes hier moed uit putten voor de tweede helft.

Maar weer kon Baal al heel snel de 6-1 scoren en midden de tweede helft liep de score zelfs op naar 8-1. In de 20e minuut kon Sieman dan, na een mooie lange rush, de 8-2 scoren. Meer zat er niet meer in en in het slot van de wedstrijd liep de score zelfs op tot 11-2.

't Is weer voorbij die mooie zomer...

Uw vliegende reporter

Markske